Ajankohtaista


CREDU-hankkeen koulu- ja päiväkotitutkimuksen loppuseminaari: Oppimisen tilat ja mielentilat 30.9.

Voidaanko arkkitehtuurilla lisätä onnellisuutta? Miten lasten tunnetaitoja voidaan tukea varhaiskasvatuksessa? Miten avoimet oppimistilat vaikuttavat keskittymiseen ja oppimiseen? Tule kuulemaan tutkimustuloksia CREDU-hankkeen kouluissa ja päiväkodeissa tehdyistä tutkimuksista. Tapahtuma on kaikille avoin ja se myös suoratoistetaan netissä (suoratoistolinkki). Ilmoittautuminen tapahtumaan: https://fb.me/e/1IbVRxmad. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, jos tulet paikan päälle, ilmoittaudu tapahtumaan yllä olevasta linkistä, niin osaamme varautua tarjoilujen määrään. … Jatka lukemista CREDU-hankkeen koulu- ja päiväkotitutkimuksen loppuseminaari: Oppimisen tilat ja mielentilat 30.9.

CREDU-hankkeen loppuseminaari Motivaatio, luottamus ja oppiminen verkossa 7.10.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan CREDU-hankkeen tutkimustuloksista. Tapahtuma on kaikille avoin ja se myös suoratoistetaan netissä (suoratoistolinkki). Ilmoittautuminen tapahtumaan: https://fb.me/e/1IbVRxmad. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, jos tulet paikan päälle, ilmoittaudu tapahtumaan yllä olevasta linkistä, niin osaamme varautua tarjoilujen määrään. Paikka: Helsingin yliopisto, Minerva-tori 9:00 Tervetulosanat, CREDU -hankkeen yleiskatsaus  9:20 Aikuisoppijoiden hakeutuminen ja kiinnittyminen musiikin verkkovalmennuksiin, Aleksi Ojala 9:40 Motivaatio ja kiinnittyminen verkko-oppimisessa, Kai Tuuri … Jatka lukemista CREDU-hankkeen loppuseminaari Motivaatio, luottamus ja oppiminen verkossa 7.10.

Kevään webinaarin tunnelmia

CREDU-hankkeen alustavia tuloksia esiteltiin tiistaina 3.5. järjestetyssä webinaarissa. Haluamme kiittää lämpimästi kaikkia osallistujia aktiivisesta osallistumisesta ja mielenkiinnosta! Interventiotutkimus lasten sosioemotionaalisen kehityksen tukemisesta Tutkijatohtori Silja Martikainen Helsingin yliopistosta esitteli lasten sosioemotionaalisen kehityksen tukemiseen kehitettyjen interventioiden, SAGAn ja Pikkulin, alustavia tuloksia. Ne viittaavat siihen, että molemmat interventiomenetelmät vaikuttivat lasten sosioemotionaaliseen kehitykseen myönteisesti. ”Yhteenvetona todettakoon, että sosioemotionaalisen kehityksen … Jatka lukemista Kevään webinaarin tunnelmia

Research Com­mu­nity for Learning Research and Edu­ca­tional Psy­cho­logy (EdPsy) will host a we­binar “Neur­oedu­ca­tion as part of edu­ca­tional sciences”

Learning Research and Educational Psychology (EdPsy) research community will host a webinar on Tuesday 1 March, from 1PM–4PM “Neuroeducation as part of educational sciences”, with talks from distinguished international speakers as well as presentations from renowned EdPsy members. The schedule of the afternoon is as follows: 1:00PM Keynote speech, TBA, Prof. Usha Goswami (University of Cambridge) 2:00PM Keynote speech, TBA, Associate Prof. … Jatka lukemista Research Com­mu­nity for Learning Research and Edu­ca­tional Psy­cho­logy (EdPsy) will host a we­binar “Neur­oedu­ca­tion as part of edu­ca­tional sciences”

Minne menet varhaiskasvatus? -Webinaarit

ReunamoEdun, Helsingin yliopiston ja Kirkkohallituksen yhteistyössä järjestämä dialogisarja, tarjoaa varhaiskasvatuksen kehittämisestä kiinnostuneille mahdollisuuden kuulla asiantuntijoita, käydä rakentavaa keskustelua ja lisätä ymmärrystä siitä, miten lapsen yhdenvertaisuutta, tahdonvapautta ja omannäköiseen elämään kasvamista voidaan vahvistaa. Dialogisarja on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittautuminen tapahtuu ReunamoEdun verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta.

Osallistu etänä toteutettavaan tutkimukseen musiikin ja vuorovaikutuksen kokemisesta verkossa

Credu-hankkeen uusimmassa tutkimuksessa selvitetään musiikin ja vuorovaikutuksen kokemista erilaisissa yhteistyötilanteissa internet-alustoilla. Tutkimus selvittää yksilöllisten piirteiden, kuten empatiataipumuksen ja persoonallisuuden, vaikutuksia etäyhteydellä tapahtuvaan vuorovaikutukseen ja musiikin kokemiseen. Tutkimus koostuu kahdesta osiosta. Tutkimuksen ensimmäisessä osiossa tehdään sosiaaliseen havaitsemiseen liittyviä tehtäviä, päättelytehtävä ja täytetään kyselylomakkeita. Osa tutkittavista valitaan toiseen osioon, jossa teet toisen osallistujan kanssa erilaisia yhteistyötä vaativia … Jatka lukemista Osallistu etänä toteutettavaan tutkimukseen musiikin ja vuorovaikutuksen kokemisesta verkossa

Miten asiantuntemus välittyy verkossa? Tutkimus verkkovuorovaikutuksesta

Miten asiantuntemus välittyy verkossa? Asiantuntijatyössä pelkän tiedon välittämisen merkitys vähenee, sillä tietoa on Internet pullollaan. Moni asiantuntija kokeekin asiakasvuorovaikutuksen tämän johdosta muuttuneen. Esimerkiksi lääkärien ja potilaiden vuorovaikutus on nykyään erilaista, sillä potilailla voi olla vastaanotolle tullessaan aiempaa enemmän internetistä hankittua tietoa sairaudestaan. Voikin ajatella, että asiantuntijan ja asiakkaan kohtaamiset ovat yhä useammin oppimistilanteita. Sen sijaan, … Jatka lukemista Miten asiantuntemus välittyy verkossa? Tutkimus verkkovuorovaikutuksesta

Photo of kindergarten playroom. Photo by Outi Tommila

Tutkimusten kautta kurkistus päiväkodin arkeen

CREDU-hanke tekee laaja-alaista tutkimusta oppimisen parissa yhdessä laajan yrityskonsortion kanssa. Nuorimmat tutkimusten osallistujat tulevat päiväkodeista. Heitä tutkimalla selvitetään vuorovaikutuksen ja tunnetaitojen oppimista.       Tutkimuspäiväkodeissa hyödynnettiin professori Mirjam Kallandin kehittämää jaetun tarinankerronnan metodia SAGA. Siinä yhdessä lapsen kanssa keskustellen häntä johdatellaan miettimään tunteita ja vuorovaikutusta. Toisena tutkimuksen opetusmetodina hyödynnettiin Pikkuli-nimisen animaatiohahmon ympärille rakennettua toimintaa. Pikkuli-lintu kommunikoi … Jatka lukemista Tutkimusten kautta kurkistus päiväkodin arkeen

Ytyä oppimiseen-webinaari

Missasitko CREDU:n Ytyä oppimiseen!-webinaarin? Ei hätää, katso tallenne täältä!

Luetko pääsykokeisiin? Mietitkö, millä tavalla omaa oppimista voisi vauhdittaa? Tai pohditko, miten tukea toisten oppimista? Ytyä oppimiseen!-webinaari käsitteli oppimiseen liittyvää tutkimusta ja sen soveltamista arkeen. Webinaarissa etsittiin vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin: – Miten motivoitua, kun ei kiinnosta?– Mitkä tunteet ovat oppimisen kannalta hyödyllisimpiä?– Miten tila voi vaikuttaa oppimiseen?– Millä tavoilla oppia, kun lukeminen tuottaa … Jatka lukemista Missasitko CREDU:n Ytyä oppimiseen!-webinaarin? Ei hätää, katso tallenne täältä!